Szálláshelyek - Siófok
Szállás Siófok környékén

Nevezetességek Siófok környékén

Galerius Élményfürdő és Wellness Központ - Siófok (Siófok távolság: 1.2 km)

Siófok Élményfürdője és Wellness Központja Galerius római császárról kapta nevét, és a római fürdők hangulatát idézi. A modern városi fürdő felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt egyedülálló élményelemeket biztosít, a kicsiket gyermek medencék, vízi játékok és játszóház várja, a nagyobb gyerekeket csúszdák, a felnőtteket pedig élménymedence, termálmedence, szauna-világ és pihenőszoba. A wellness központban kezelések széles választéka áll rendelkezésre.
A fürdő minden nap reggel 9 és este 9 óra között tart nyitva.

Tojásmúzeum - Siófok (Siófok távolság: 2.4 km)

A Tojásmúzeum először időszakos kiállítása Siófokon az első Balatoni Nemzetközi Tojásfesztivál alkalmával nyitotta meg kapuit a Dél-Balatoni Kulturális Központban, és mára állandó kiállítássá vált. Az alkotások egy része népművészeti sajátosságokat fed fel, más része pedig modernebb díszítő formákat jelenít meg. Látogatói kipróbálhatják a tojásmívességet és dísztojásokat is vásárolhatnak.

Jókai Park - Siófok (Siófok távolság: 2.5 km)

A Jókai Park Siófok legnagyobb parkja, amely a közelmúltban került felújításra, és az egykori híres siófoki lóverseny pálya helyén található. A patinás park 4,6 hektáron fekszik, zegzugait kis tavacska, romantikus angolkert, japánkert, valamint a jelenleg étteremként és szállodaként működő Jókai Villa díszíti.

Siófoki Kikötő (Siófok távolság: 2.7 km)

A Siófoki Kikötő a Balaton legnagyobb hajóforgalmát lebonyolító kikötője, menetrend szerinti hajóval megközelíthető innen Alsóörs, Badacsony, Balatonakali, Balatonalmádi, Balatonboglár, Balatonföldvár, Balatonfüred, Balatongyörök, Balatonkenese, Balatonlelle, Balatonmária, Balatonszemes, Csopak, Fonyód, Keszthely, Baladonudvari, Révfülöp, Zánka, Szigliget, Tihany és Tihanyrév. Rendelkezésre áll Sétahajó, Diszkóhajó, Gyerekhajó és Naplemente túra is. A vitorláskikötő forgataga mindig érdekes látvány. A kikötő északi szélén található a Balatoni sellő elnevezésű szobor, a kikötő előtti parkban pedig emlékmű idézi a balatoni gőzhajózás kezdete eltelt éveket.

Rózsa-liget - Siófok (Siófok távolság: 3.1 km)

A Rózsa-liget Siófokon a kikötő szomszédságában található, óriás platánfák övezte virágágyásokat és rózsabokrokat rejt. A ligetben szobor állít emléket a Balaton első átúszójának, Szekrényessy Kálmánnak, és itt található a Balatoni Sellő, illetve a Halászok elnevezésű szobor is.

Szent István Emlékpark - Balatonvilágos (Siófok távolság: 10 km)

Balatonvilágoson a Szent István Emlékpark kellemes sétakörnyezetet biztosít. Itt található a 12 méter magas Millenniumi Szent Korona emlékmű, valamint Szent István és Gizella kőből és bronzból készült emlékműve, amely Péterfy Gizella alkotása.

Csere-hegyi Kilátó - Alsóörs (Siófok távolság: 11 km)

Alsóörs a Balaton északi partján található község, strandja az északi part legjobb strandja címmel büszkélkedhet. Nevezetességei közé tartozik az 1500 körül gótikus stílusban épült Török ház, valamint XIII. századi református temploma.
Alsóörs határában áll a Csere-hegy, amelynek közel 300 méter magasan fekvő csúcsán 1935-ben kilátó és gondnokház épült. A kilátó alsó része permi vörös kőből épült, a gótika és a reneszánsz korát idéző hét méter magas kőtorony, felső része pedig azt a jobb kilátás érdekében még öt méterrel meghosszabbító, fából ácsolt emelet. A kilátó négy megye tájaira biztosít gyönyörű panorámát, látni innen a Balaton-felvidéket, a tópartot, a Bakonyt és a somogyi dombokat is.

Falumúzeum - Balatonkenese (Siófok távolság: 11 km)

Balatonkenese falumúzeuma helytörténeti dokumentumokat, néprajzi emlékeket, valamint Soós Lajos, a helyi költő emléktárgyait tárja látogatói elé. A gyűjtemény korábban a Táncsis utcai Zsindelyes csárdában kapott helyet, mígnem egy évtizeddel ezelőtt jelenlegi helyén megnyílt a falumúzeum, amelynek épülete – pitvaros, szabadkéményes konyhájával, hátsó szobájával, kocsiszínjével, istállójával és falazott mellvédes tornácával a népi építkezés jellegzetességeit tükrözi.

Wesselényi strand - Balatonalmádi (Siófok távolság: 11.1 km)

Balatonalmádin a Wesselényi strand a Balaton északi partjának legnagyobb és legnépszerűbb strandja, ahol belső sétány, hatalmas zöld terület, számos vendéglátó egység, valamint játszótér és sportolási lehetőségek várják a pihenni és kikapcsolódni vágyó vendégeket. A strand főbejárata előtt a nyári időszakban különböző rendezvények csalogatnak további látogatókat: Hungarikum fesztivál, Borfesztivál, valamint Pálinka Napok.

Öregpark - Balatonalmádi (Siófok távolság: 11.2 km)

A balatonalmádi Öregparkot a XX. század elején telepítették, mára védett a növényzete. Korhű szellemben található itt zenepavilon és kávéház is, sóhajok hídja és örökmécses, valamint emlékpadok és képzőművészeti alkotások. A parkot érinti a Vörös homokkő tanösvény, amelynek egyéb állomásai a Városház tér, az egykori Zsák vendéglő, a Bányapark, a Wesselényi-kilátó, a Gőzmozdony emlékmű, valamint a Szent Jobb-kápolna.

Török-ház - Alsóörs (Siófok távolság: 11.4 km)

Alsóörs ősközsége a Somlyó-hegy déli oldalába épült. Az itt található három tereplépcső legfelső szintjén található a középkori késő gótikus kisnemesi udvarház, a Török-ház. A XV-XVI. Század fordulóján épült, eredetileg háromosztású, északnyugat-délkeleti fekvésű módos paraszti lak oromzata a balatonra néz. Vöröskő bástya övezte udvarából látható a tihanyi félsziget, a füzfői öböl és a túlpart vonala. Magasra ágaskodó kéményét vaskos turbánszerű gömb koronázza. A ház ma tartalmas kiállítások és képzőművészeti események helyszíne.

Lóczy-tanösvény - Tihany (Siófok távolság: 16 km)

A Lóczy-tanösvény Tihany természeti értékeit járja be. A Sajkod melletti Apáti-templomtól indul, átvezet az Apáti-hegyen, a Nyereg-hegyen, a Csúcs-hegyen, a Szarkádi-erdőn, a Gejzírmezőn, elvezet az Aranyház mellett az Ősközségbe, majd a Kiserdő, az Óvár és a Barátlakások érintésével visz a hajóállomáshoz. A tanösvény számos pontjáról gyönyörű kilátás nyílik a környező tájakra.

Balatonfüredi Tagore-sétány (Siófok távolság: 16.1 km)

Balatonfüredi Tagore-sétány Balatonfüred városa a Balaton északi partján található, lankás dombok közt fekszik. Tihany, Csopak, valamint az Öreg-hegy határolják. 1971-ben, Magyarországon elsőként avatták gyógyüdülő várossá. A környék kiemelkedő borkultúrájának köszönhetően elnyerte a Szőlő és Bor Nemzetközi Városa címet. A város nevezetes hagyománya a nyaranta megrendezett Anna-bál.
A város nevezetességei közé tartozik a nagy forgalmat lebonyolító kikötő; a híres emberek ültette fákkal és szobrokkal övezett Tagore-sétány, amelynek közepét augusztusban a borhetek sátrai foglalják el; a Blaha Lujza emlékház, a Kerek-templom, a Kossuth Lajos-forrás ivócsarnoka, valamint a Jókai-villa, ahol emlékkiállítás látható.

Bencés Apátság - Tihany (Siófok távolság: 16.3 km)

Bencés Apátság - Tihany A XI. század derekán alapított Tihanyi Apátság barokk temploma Lécs Ágoston apát irányításával épült, faliképeit kiváló művészek: Lotz Károly, Székely Bertalan, Deák-Ébner Lajos festették. Az Apátság rendházában ma múzeum található, ahol rendszeres időszaki kiállítások látogathatók.

Jókai Mór Emlékház - Balatonfüred (Siófok távolság: 16.4 km)

Jókai Mór és családja sokat időzött Balatonfüreden, amely a XIX század végén a Balaton legnépszerűbb fürdő- és nyaralóhelye volt. A Jókai ház 1870-ben készült el, itt született meg „Az arany ember” című, ismert regény. A házban Jókai halálának 50. évfordulójára alakítottak ki emlékkiállítást, amelynek megnyitására korhű berendezéssel látták el a déli verandát, a szalont, a dolgozót, a hálószobát és az ebédlőt. A kiállítás a Jókai család mindennapjainak felidézése mellett Magyarország egyik legnagyszerűbb korszakába is bepillantást nyújt.
Az emlékház május elejétől szeptember végéig kedd és vasárnap között, október elejétől április végéig csütörtök és vasárnap között tart nyitva, délelőtt tíztől este hatig.

Vaszary Villa - Balatonfüred (Siófok távolság: 16.5 km)

Vaszary Kolos villája a XIX. század végén épült fel Balatonfüreden, a hercegprímás itt töltötte életének utolsó éveit, és a villa szellemi műhelyként ismert kulturális intézménnyé vált. Rendkívül színvonalas kiállításokat, valamint zenés-, irodalmi- és előadói esteket rendeznek itt, átjárhatóságot biztosítva a zeneművészet, a színházművészet és a fillművészet ágaihoz tartozó alkotások világába is. A kiállítások április vége és szeptember vége között keddtől vasárnapig, október eleje és április közepe között csütörtöktől vasárnapig tekinthetők meg, délelőtt tíztől este hatig.

Platánfasor - Balatonföldvár (Siófok távolság: 18.1 km)

Balatonföldváron, a Balaton-parton gyönyörű platán fasorok találhatók a Kvassay sétányon, valamint a partot és a vasútállomást összekötő utcákban. Ezeket a XIX. század végén ültették, és mára már védett fasorok. A gyors növekedésű, terebélyes fák pompás megjelenésük mellett a természeti környezetet is jól védik, és kellemes árnyékot biztosítanak forró nyári napokon a sétálók számára.

Podmaniczky Pince - Balatonföldvár (Siófok távolság: 18.5 km)

Balatonföldváron a Podmaniczky Pince Köröshegyi és Szóládi, saját termelésű borokat árul. A család az 1970-es évek vége óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, kezdetben rizlingszilváni és kékfrankos ültetvényeik voltak, és azóta is igyekeznek minél többet kihozni a helyi adottságokból, ötvözni a termőhely és bizonyos szőlőfajták előnyeit, megfelelően összhangba hozva egymással az oxidatív és a reduktív technológia eljárásait. A pincészet a hét minden napján nyitva tart, délután 4 és 6 óra között.

Veszprémi Bazilika (Siófok távolság: 21.9 km)

Veszprém városa Közép-Dunántúlon található, a legmagasabban fekvő megyeszékhely. Történelmi és építészeti emlékei a Honfoglalásig nyúlnak vissza. A hét dombra épült várost a királynék városának is nevezik, Gizella révén, akinek a város kedvenc tartózkodási helye volt. 1001-ben püspökséget alapított itt a Katolikus Egyház, és évszázadokon át itt koronázták meg a magyar királynékat.
A várban található Szent Mihály-bazilika Magyarország első és legrégibb székesegyháza. A Szentháromság tér meghatározó épülete, szentek képeivel díszített üvegablakok sokasága ékesíti. Szintén a várnegyedben található a Gizella-kápolna, a Szent György-kápolna romjai, a Tűztorony, a Várkapu � amelynek tornyában vármúzeum működik -, a Gizella Királyné Múzeum, valamint a várhegy északi fokán I. István király és Gizella királyné városra tekintő szobra.

Veszprémi Állatkert (Siófok távolság: 22.2 km)

Veszprém városa a Dunántúlon található, a Balatontól északra, a Séd patakot övező dombokon és völgyekben. Északi oldalról a Bakony hegyvonulata, keletről a Mezőföld nyúlványa, a Veszprémi-fennsík, délről pedig a Balaton-felvidék határolja.
Veszprémben található a Kittenberger Kálmán Növény- és Állatkert, Magyarország talán legszebb természeti adottságú állatkertje. Közel 23 hektáros alapterületen fekszik, amely a közeljövőben akár 30 hektárra is kibővülhet. Gyűjteménye sokféle nagyragadozót, macska-, kutyafélét és medvét mutat be. Madárházaiban leginkább a hidegtűrő madarak dominálnak. Az állatkert egész évben minden nap látogatható, főszezonban este 6-ig, télen délután 3-ig.


Szálloda keresése Siófok városában

Város:  
Érkezés:  
Távozás:  
Szobák:  
egyágyas:   kétágyas:   háromágyas: 
Személyek száma: